HELP Stuur problemen

  • Ron

    Hoi iedereen

    Ik heb 2a3 weken geleden een klein ongelukje gehad met mijn e39.Optische schade valt mee maar mijn linker wiel heeft schijnbaar ook een klap gehad al zie ik op mijn velg geen enkele krasje.Gevolg van het ongelukje auto trekt naar rechts stuur staat iets scheef naar links.Auto helemaal niet meer stabiel zoekt zelf zijn weg.Naar garage geweest conclusie stuurkogel arm verboge wat ik al vermoede.Vervangen plus binnense en buitense stuurkogel zat wat speling op.Vervolgens uitgelijnd totaal kostenplaatje 425 euro.Resultaat auto trekt nogsteeds naar rechts en stuur staat nogsteeds naar links.Terug naar dealer alles nog een keer nagekeken stuurstangen stabilisatiestangen ezv geen speliing of verbuiringen.Dan maar nog een keer uitlijnen.Monteur laat mij zien dat het stuur recht staat.Kostenplaatje 175 euro.Nogmaals nakijken van het ophanging en uitlijnen.Resultaat auto trekt nog steeds naar rechts stuur staat scheef naar links.Vanmorgen weer terug naar dealer maar deze keer oiets minder vriendelijk 600 euries kwijt en ik denkennde dat ik uitgemolken word.Worden wij allemaal toch bij dealer ma jah.Volgens de monteur moet ik nu toch gaan denken aan het vervangen van stuurhuis ondanks dat deze geen sporen van lekken vertoont.Deze zouden volgens hem niet gereviseeerd kunnen worden.Heeft iemand boven omschreven probleem zelf al gehad of enige suggesties waarnaar ik zou moeten kijken voordat ik ga nadenken over het vervangen van het stuurhuis.Alvast bedankt voor het lezen en voor jullie reacties.

    Ron

  • ge39rard

    ik denk dat je velg krom is. ik heb bij mijn e46 ook het probleem gehad dat de auto naar één kant trok en het stuur stond ook scheef. een half jaar geleden heb ik andere velgen eronder gezet en het probleem was gelijk verholpen. het is wel heel slordig als de velg krom blijkt te zijn, want dat had je een hoop geld en moeite bespaard. heeft de dealer niet naar de velg gekeken of deze wel recht is? ik ga al lang niet meer naar de dealer want dat je daar uitgemolken wordt is wel bekend. ik heb het zelf ook ondervonden en ook de verhalen die ik hier gelezen heb. wat te denken van het arbeidsloon, te gek voor woorden ik breng mijn auto alleen nog maar naar een goede BMW specialist hier die het voor de helft doet en nog met plezier en liefde aan BMW's sleutelt

    gr gerard

  • Ron

    Hoi ge39rard

    Dat is wel een van de mogelijkheden maar die werd bij dealer uitgesloten omdat er een minimaale triling optreedt in het stuur maar dat zou aan het speling aan het stuurkogel te wijten zijn.Maar nu denkende dat die trilling er nog in zit zou dat het inderdaad kunnen zijn.Ik ben juist een stukje gaan rijden goed luisteren of er geen raare geluiden in het stuur zitten maar uitgezonderd een slappe schuurende geluid bij lagere snelheid niets.Al kan ik herkost van dit geluid niet achterhalen.

    Aanvullende vraag:indien het stuurhuis is zou ik toch enige speling moeten voelen en krakend, klepperend geluid moeten horen.

    Bedankt Ron

  • ge39rard

    Toen ik met een kromme velg reed had ik ook geen trilling in het stuur. Ik vermoed dat de dealer voor een dure oplossing heeft gekozen terwijl ze niet eens echt goed hebben gekeken. Het is toch dom om dat van een kromme velg zomaar uit te sluiten. Dan is dat gewoon een verschrikkelijke blunder als het de velg is. Het is toch simpel om eerst de velg eraf te halen en te checken of hij wel recht is, dat is een fluitje van een cent. Ik zou dan toch een goed gesprek aangaan tav hun onkunde cq inzicht en of er dan nog wat te regelen valt met je rekening die je betaalt hebt. Dat er geen schade te zien is aan de velg wil niet gelijk zeggen dat je geen klap hebt gemaakt met je velg. Mijn vertrouwen is al een tijdje weg in de dealer omdat ze gewoon graag veel geld willen verdienen aan de ontwetende klant. Er worden zomaar, allerlei dure onderdelen vervangen zonder eerst een goede diagnose te stellen en eerst simpel te beginnen, want vaak blijkt wat ik dus ook bij jou ook vermoed dat je er een stuk goedkoper vanaf had kunnen komen

    succes!

    gr Gerard

  • huib

    Hoi Ron

    Jouw verhaal lezende denk ik ook dat het je velg is.Je kan zelf je velg met die van achter wisselen en kijken of het enige verschil maakt.Ik denk als je naar dealer gaat dat die het ook in rekening gaat brengen.Je hebt al genoeg betaald voor een simpele klusje.Vind het trouwens ABSURD dat die je uitlijnen twee keer in rekening brengt,Succes

  • Vakman Ruud

    Hoe zit het dan met de reactie stangen en onderste draagarm/fusee?

    Zijn die gecontroleerd want het stuurhuis vervangen lijkt mij iets te kort door de bocht.

    Groeten.

    Ruud

  • Ron

    Hoi Ruud

    Volgens monteur zijn die in orde.Enkel stuurkogelarm was iets verbogen door de klap en die is vervolgens vervangen.Van het vervangen van stuur huis omdat dat nog enige mogelijkheid was stond ik eerlijk gezegd ook een beetje perplex.Ik zal morgen zelf reservewiel erop zetten en kijken of het verschil maakt.

    Groetjes Ron

  • Jan Willem

    Hoi,

    Op dit moment heb ik precies t zelfde probleem. Maar dan met een Porsche 911 4s . NIeuwe banden, nieuwe dempers, 5x uitgelijnd…noem maar op!!!

    Hij trekt nog steeds naar rechts.

    Vandaag contact opgenomen met revisiegroep.nl .

    Ik ga mn stuurhuis laten reviseren, dat kost 395 eu.

    Volgens mij is dit t enige wat gedaan moet worden. Ook bij mij geen sporen van lekkage.

    Check www.revisiegroep.nl

  • Ron

    Hoi

    Gisteren reserve wiel erop gezet auto blijf naar rechts terekken.Wat ik gisteren gemerekt heb is bij stilstand motor uit als ik mijn stuur heen en weer beweeg ik een soort kloppend geluid hoor.Soort gelijk als bij speling op het stuurkogel,maar aangezien deze vervangen is weet ik niet wat het kan zijn.Fusee???? Of toch iets anders.

    Groetjes Ron

  • ge39rard

    ik heb de fusee versleten gehad bij mijn vorige e39. ik vond het meer een knappend geluid. ik hoorde en voelde het , het beste als ik het stuur helemaal draaide, wanneer ik vanuit een parkeervak naar achteren reed, maar of je auto door een versleten fusee naar één kant trekt??

    gr Gerard