BMW WDS - Wiring Diagram System

 • Rob530DH2002

  Hallo mensen,

  Op Problemcar vond ik een handige site die ik hier nog niet eerder heb gezien en die een leuke aanvulling is op http://bmwfans.info, namelijk een site die de elektrische schema’s van BMW online heeft gezet:

  http://spaghetticoder.org/bmw/wds

  Gebruikers van Internet Explorer zullen eerst de plug-in SVG viewer van Adobe moeten installeren om de tekeningen te kunnen openen:

  http://www.adobe.com/svg/viewer/install

  Groeten Rob

 • Vakman Ruud

  Ik lever de laatste WDS NL versie 2008 (ook alle verdere BMW software) met installatie- en gebruikers handleiding tegen kostprijs die echt werkt.

  Groeten.

  Ruud

 • Rob530DH2002

  Dat is inderdaad handiger als je regelmatig aan BMW's sleutelt zo'n recente Nederlandstalige DVD. Maar je zegt ‘die echt werkt’, die online versie werkt toch ook? Als je die SVG-plugin installeert openen de tekeningen vanzelf en je kunt ook inzoomen.

  Groeten Rob

 • FSmit79

  Ik heb het geprobeerd te lezen, maar je moet wel hele goeie ogen hebben! Jammer genoeg ben ik er niet uit gekomen hoe de computer wordt gevoed, of hoe de ruitenwissers van stroom worden gevoed.

  Hopelijk werkt het beter met de wds van Ruud die ik deze week hoop te ontvangen.

 • Rob530DH2002

  Deze werkt ook goed, je moet zoomen en kaart verplaatsen met het keyboard, dus niet de + en - toetsen die je ziet, die werken niet op de site. Lees de info die erbij staat maar eens door dan zul je zien dat die site net zo handig is als een DVD. Een DVD is wenselijk als je 100% zekerheid wil hebben, je internet of die site kan plat gaan. Echter daar is ook weer een handigheidje voor, download die hele site met dit programma: http://www.httrack.com dan heb je die DVD ook niet meer nodig! Succes.

  Groeten Rob

 • FSmit79

  Nog maar eens proberen dan, totdat ik de reeds bestelde dvd heb ontvangen. Ik wordt er een beetje depressief van dat ik het elektra probleem maar niet kan oplossen.

  Dank voor de tips in ieder geval

  groet Frank

 • joris

  hey.

  ik heb dit programma al meerdere keren proberen te laten werken maar het wil niet lukken opo mijn pc waar windows vista opstaat iemand een idee?

  ik krijg iedere keer een goudkleurige balk met de vraag om een active x bestand te instaleren maar iedere keer ik dit probeer wordt dit geweigerd

 • Rob530DH2002

  Heb je de laatste Windows-updates geinstalleerd? Probeer anders eens de plug-in op een andere manier te installeren, via:

  http://www.adobe.com/svg/viewer/install/

  Directe downloadlink: http://download.adobe.com/pub/adobe/magic/svgviewer/win/3.x/3.03/en/SVGView.exe

  Of een andere browser proberen, bv Chrome.